Kayseri Dişeti Hastalıkları - Periodontoloji | Dentermis Klinik - Kayseri Ağız ve Diş Sağlığı

Dişeti Hastalıkları-Periodontoloji

  • Ana Sayfa
  • Kayseri Dişeti Hastalıkları - Periodontoloji | Dentermis Klinik - Kayseri Ağız ve Diş Sağlığı
Kayseri Dişeti Hastalıkları - Periodontoloji | Dentermis Klinik - Kayseri Ağız ve Diş Sağlığı

Dişeti Hastalıkları-Periodontoloji

Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları ve Tedavisi) nedir?

Kayseri Periodontoloji, dişlerimizi çevreleyen dokuların yani diş etleri ve diş köklerini çevreleyen kemiğin hastalıkları ve bunların tedavisiyle ilgilenen ana bilim dalıdır. Bu bilim dalında doktorasını tamamlayarak uzmanlığını almış olan kişilere de diş eti hastalıkları uzmanı yani periodontolog (periodontist) denir.

Periodontoloji ne yapar?  Periodontoloji  nedir? veya Periodontoloji neye bakar?

Dişlerimizi çevreleyen dokular hem sert, hem de yumuşak yapılardan oluşmaktadır. Bu dokular ağız ve diş sağlığımız açısından çok önemlidir. Dolayısıyla ağız ve diş sağlığımız da genel vücut sağlığımız ile çok yakın bir ilişki içindedir. Dişlerimizdeki bir problemin veya diş etlerimizdeki bir iltihaplanmanın ilerleyip diş kaybı veya genel sağlığımızı olumsuz yönde etkilememesi için öncelikle doğru teşhis edilip gereken tedavinin uygulanması, bunların sonuçlarının değerlendirilip, oluşturulan sağlıklı yapının veya durdurulan ilerlemenin  mutlak surette devamlılığının sağlanması gerekmektedir. Bu diş eti hastalıkları uzmanının yani periodontoloji’nin öncelikli amacı ve görevidir.

Diş Eti Tedavi yöntemleri

Diş eti hastalıklarının erken safhadaki tedavisi önemlidir. Böylece doku yıkımı ileri boyutlara ulaşmadan tedavi edilmiş olur.

  • Profesyonel Diştaşı Temizliği; Diş ve diş eti kenarında oluşan diştaşları ve zararlı dokular uzaklaştırılır. Ağızda sürekli diştaşı meydana geliyorsa düzenli olarak (6 ayda bir) diştaşı temizliği yapılması gerekir.
  • Küretaj(Kök Yüzeyi Düzleştirme); Diş taşları ve zararlı dokular diş eti cebini ve kök yüzeyini kaplamışsa uygulanır. Diş kök yüzeyindeki diştaşları ve zararlı dokular küret veya lazerle uzaklaştırılır ve diş etinin kök yüzeyini sıkıca sarması sağlanır.
  • Flap Operasyonu; Kök yüzeyindeki taşlar ve zararlı dokular küretajla yeterince uzaklaştırılamayacaksa o bölge cerrahi olarak açılır. Zararlı dokular ve gerekiyorsa diş etinin bir kısmı çıkartılır. Açılan bölgede kemik kaybı çok fazla ise işlem sırasında yapay kemik grefti veya hastadan alınan kemik dokuları konulabilir.

 

Telefon
Bize Yazın
WhatsApp
Instagram